Skip to Content

Proč skladovat palivové dřevo v jedné řadě?

Skladujte dřevo chytře


 Proč skladovat palivové dřevo v jedné řadě?

Skladování palivového dřeva je pro majitele krbů a kamen nezbytnou součástí příprav na chladné měsíce. Zatímco tradiční dřevníky plní svůj účel, moderní trendy se čím dál více přiklánějí k uspořádání dřeva do jedné řady. Tento způsob skladování přináší nejen praktické výhody, ale také esteticky pozvedne vzhled vašeho domu či zahrady. Dřevo uspořádané v jedné linii působí uklizeně a elegantně, stává se tak designovým prvkem, který nenásilně doplňuje venkovní prostory.


V tomto článku se blíže podíváme na výhody skladování dřeva v jedné řadě a představíme vám moderní řešení v podobě dřevníkových stěn.

Estetika a design

Elegantní doplněk

Řada dřeva uspořádaná podél zdi domu nebo plotu působí uklizeně a elegantně a stává se tak designovým prvkem, který zkrášluje venkovní prostory. Je však důležité myslet na to, že pokud dřevo není rozděleno do jednotlivých sekcí, může při vysychání, obzvláště v dlouhých a vysokých řadách podél zdi domu, mít tendenci padat. To může vést k nepořádku, ale i k potenciálně nebezpečným situacím. 

Oddělení prostoru

Skladování palivového dřeva v jedné řadě, ať už volně nebo s pomocí Dřevníkových stěn, přináší řadu výhod. Dřevo lépe schne, snadno se s ním manipuluje a zároveň se stává estetickým prvkem vašeho domova. Navíc, dřevníková stěna se dá využít i jako praktický nástroj pro dotvoření atmosféry vaší zahrady.

Dřevníková stěna jako sofistikovaný plot


Jednotlivé řady dřeva uspořádané podél hranice pozemku mohou sloužit jako přirozená clona, která zajistí kýžené soukromí a omezí zvídavé pohledy sousedů. Dřevníková stěna tak může plnit funkci elegantního plotu, který zároveň slouží k uskladnění paliva. Navíc, v závislosti na orientaci a výšce, může Dřevníková stěna částečně chránit i před větrem a vytvořit příjemné závětří pro posezení na terase nebo u ohniště. 

Praktické výhody

Dokonalé prosychání

Stejně jako u volného uspořádání do řady, i zde skladování v dřevníkové stěně umožňuje lepší cirkulaci vzduchu kolem každého polena, což vede k rychlejšímu a rovnoměrnějšímu vysychání dřeva. Je však důležité nezapomínat, že dřevo nesmí ležet přímo na zemi, aby nezačalo hnít.

Snadný přístup a žádné zbytečné přeskládávání

Změňte téma několika kliknutími a procházejte katalogem Odoo motivů připravených k použití dostupném v našem obchodě s aplikacemi.

Dřevníkové stěny: 
Moderní řešení pro skladování palivového dřeva v jedné řadě

 

Organizované skladování

Dřevo je úhledně uspořádané a rozdělené do jednotlivých sekcí.

Přizpůsobitelnost

Systém Dřevníkových stěn umožňuje vytvářet různé konfigurace a velikosti dle vašich potřeb.

Prevence pádu dřeva

Díky konstrukci a promyšlenému řešení jednotlivých sekcí dřevo nepadá při sesychání.

Závěrem bych shrnul, že skladování palivového dřeva v jedné řadě, ať už volně, nebo s pomocí Dřevníkových stěn, přináší řadu výhod. Dřevo lépe schne, snadno se s ním manipuluje a zároveň se stává estetickým prvkem vašeho domova. Pokud hledáte moderní a elegantní řešení pro uskladnění dřeva, tak jednořadé skladování v Dřevníkových stěnách mohu z vlastní zkušenosti jen doporučit.




Proč skladovat palivové dřevo v jedné řadě?
Vystrčil s.r.o., Michal Nováček 25. června 2024
Štítky
Přihlásit se Zanechat komentář
Jak zapálit oheň v krbu či kamnech snadno a rychle
Praktický průvodce